kookworkshop

Soep & smeer

We gaan weer terug naar de basis, naar de bouillon. Een goede bouillon is de sleutel tot het succes van veel gerechten.

Soep van kervel met creme van noten

In de workshop Soep & Smeer ga ik je leren hoe je snel en makkelijk zelf een groentebouillon maakt, zonder gebruik te maken van pakjes, zakjes of blokjes. Gewoon met de spullen die je in huis hebt of restjes die je anders misschien weggooit. Je gaat ervaren hoe je eenvoudig je soep een heerlijke en diepe smaak geeft.
En vooral: hoe leuk dat is!

Want zeg nu zelf, wat is nu lekkerder en verwarmender dan een kom zelfgemaakte soep? Als starter, als tussendoortje of als maaltijd.

De workshop start met een korte uitleg, daarna ga je aan de slag, zodat je zelf zoveel mogelijk kunt leren en ervaren. Na het koken gaan we proeven van de Soep & Smeer. Aan het einde van de workshop krijg je de recepten mee, zodat je thuis verder kunt experimenteren en genieten!

Binnenkort staan de nieuwe workshopdata op deze site.

De basis van alles: een goede groentebouillon. En makkelijk gemaakt!

KOSTEN
€67,50
inclusief ingrediënten, receptenboekje, koffie-thee met iets lekkers.
De workshop duurt 4 uur.

LOCATIE
Kiemkracht 64,
Hatertseweg 7,
Malden

bloemen uit de tuin wachten op het inmaken

kookworkshop

In deze workshop duik je in de materie van conserveren en bewaren, en ervaar je een wereld met mogelijkheden die voor je opengaat.

Het bekende beeld van inleggen in zoetzuur zijn de augurk en de courgette. Maar er is zoveel meer mogelijk en al deze mogelijkheden geven een verrijking aan je smaakpalet en een smaakverdieping in je maaltijd. Het is ook een leuke manier om dat wat je tijdens het koken overhoudt te verwerken om later te gebruiken.

Het is slechts een tipje van de sluier en ik hoop van harte dat je net zo enthousiast wordt als ik en veel zin krijgt om van alles uit te proberen! Laat je inspireren door de seizoenen en de overschotten.

Binnenkort staan de nieuwe workshopdata op deze site.

Gesneden rabarber.
Rabarber voor het inleggen
Ingelegde zaadbolletjes van de Oostindische kers. Oftewel kappertjes uit de eigen tuin!!
Arjanne toont hier ingelegde produkten: ei, daslook en schijfjes rabarber

KOSTEN
€67,50
inclusief ingrediënten, receptenboekje, koffie-thee met iets lekkers.
De workshop duurt 4 uur.

LOCATIE
Kiemkracht 64,
Hatertseweg 7,
Malden

pompoen op de schaal

Arjanne Kookt

Utrechtseweg 246

6812AN Arnhem

kvk: 55120245